fredag 21 augusti 2015

Vi


Författare: David Nicholls

Handling: Vi är berättelsen om en familj, under det som kan vara deras sista veckor tillsammans. Det är en komedi om de krav som ett långt äktenskap ställer, om föräldraskap, om förhållandet mellan förnuft och känsla, konst och vetenskap, föräldrar och barn, medelålder och ungdom. En road trip från Paris till Barcelona via Amsterdam, München, Venedig, Sienna och Madrid.
Det är också berättelsen om ett äktenskap från dess romantiska början till det som kanske blir slutet. Vi sträcker sig över nio länder och tjugofem år en roman som är såväl episk som intim, rolig och hjärtskärande.

Omdöme: I början av boken tycker man verkligen synd om Douglas. Jag tror att det är meningen. Själva historien tyckte jag gick ut på att faktiskt förstå  Connies synpunkt med. För Douglas har verkligen en enerverande personlighet. Författaren är galet bra på att skapa unika och spännande karaktärer. Boken är både tragisk och underhållande och trots att den är rätt tjock så blev det aldrig segt. Slutet var faktiskt förvånande men passar ändå historien bra.

Betyg: 10/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar